sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Villasukkapalapeli - Puzzle of Socks

Multa kysytään jatkuvasti, miten teen sukkani? Käytänkö valmiita malleja tai voinko jakaa ohjeen tai miten ja missä vaiheessa päättelen langanpätkät ja kuinka kauan sukkaparin neulomiseen menee ja mitä lankaa käytän ja kuinka vahvaa se on ja miten monta silmää ja minkä paksuiset puikot.... vääntelehdin tässä kohtaa joka ikinen kerta, sillä oikeaa vastausta/kaavaa/silmämäärää/puikkokokoa/lankaa/päättelytekniikkaa ei ole olemassakaan, on vain henkilökohtainen mielikuvitus ja omanlainen käsiala ja tapa ymmärtää ohjeita ja lankamieltymykset ja ikiomat päätökset ja osaamisentaso...

...eli annan vain mitäsattuu-ohjeita miten sattuu ja mahdollisimman ympäripyöreästi ja joka kerta kysyjää ärsyttää ainakin vähän :) Vaan näin se nyt on mun kanssa, ota tai jätä... mielestäni käsitöiden tekeminen on terapiaa, hetki itselle, arjesta irtautumista, oivaltamista, oppimista, irtipäästämistä, kokeilemista, onnistumista ja epäonnistumista, kykyihinsä tutustumista, jotain sellaista mitä ei voi toiselle opettaa, sillä se ei ole se juttu ;) Joten vastaukseni kaikkiin kysymyksiin yhdellä lauseella: Mitä tai miten tahansa teetkin, niin pidäkin huoli, että nautit siitä... lopulta :D

I got all the time questions about my knitting like how I do this and that... what kind of yarns I use and what about size of needles and can they get the pattern... and every time I try to explain that I can`t give right answers... cause we all are having our own unique way to knit. Someone is very relaxed and the other isn`t. And I don`t speak knitting english so please watch the picture and try to understand... that`s the way I do cause I really don`t understand knitting patterns... any of them... they all makes me grazy :D

Mutta voin näyttää millaisista osasista kokoan villasukkapalapelin. Sain nimittäin hiljattain suomensukuiselta Ainolta tilauksen, jota voisin käyttää esimerkkinä: Jos lahetat ulkomaille minulle ylipolven punaista timian sinista ja velkomst = Norjan varit :). Perinnekuviot olisivat livat. Halen koko on 38. Anteeksi hankala kirjoitti suomea kun sanakirja on norjaksi. Saatko niihin sukkiin ne natit rusetti kassa?
 
Teen siis norjalaiselle Ainolle ylipolvensukat Norjan väreillä ja norjalaisilla perinnekirjoneulekuvioilla joihin lisään mahdollisesti pitsinauhat resorin jatkeeksi.



But I can show you how I make Puzzle of Socks: I just got an order from Norway. Aino asked me to knit over knee socks where are colours from their flag and pattern should be traditional Norwegian pattern... can`t explain so in that picture pelow are Norwegian sweaters where are patterns I need :)

Kävin etsimässä netistä norjalaisia villapuseromalleja ja poimin niistä kauneimmat sekä helpoimmat kopioitavaksi.


Seuraavaksi otin kaavavihkoni esille ja piirsin perushelppoja ja kuudelletoista silmälle (tämän verran luon silmiä kullekin puikolle) sopivia kuvioita, joita tulen käyttämään näissä sukissa. Rakastan kirjoneuleita, sillä ne tuovat työhön tarvittavaa vaihtelevuutta ja joskus tuntuu jopa siltä, että ne myös valmistuvat nopeammin kuin yksivärinen sileä neule.

Then I draw few patterns to my notebook like that:


Ja nyt... en tiedä näistä kyseisistä sukista tässä vaiheessa muuta kuin pituuden, koon, värit ja resorin kuvion. Kaikki muu selviää matkan varrella, sillä kuten tapoihin kuuluu, luon samalla kun neulon.

And now... I have no idea what happens next. I know only how long they are going to be. Colours to use and what kind of cuff I knit. I`m going to create at the same time I knit so the result is goint to be a suprise to me too :)

To be continue...

Levollista pyhäpäivää - Have a nice sunday
Marjut xxx

Kaksi päivää myöhemmin norjalaisen villasukkapalapelini uusin osanen näyttää tältä.

Two days later a new peace of my norwegian puzzle looks like that :)


Ja taas on mennyt pari päivää tämän norjalaisen villasukkapalapelin kokoamisessa. Tällä kertaa otin työn alle myös toisen varren, jottei sitten myöhemmin mene hermo miettiessäni, että miten olen mitäkin tehnyt ja jotta työ etenisi muka nopeammin :) #itsesuojeluvaisto #itsepetos

And an other two days later my norwegian puzzle looks like that :)


 
Eilen pääsin jo melkein nilkkoihin asti - And yesterday they looked like that :)


Nyt häämöttää jo loppusuora - Now they looks like that :)

 
 
Valmista tuli - they are finally finished <3
 
 
Yksityiskohtia - Some details :)
 
 
 
Ja lopuksi merkitseminen - and last but not least... I mark my work :)
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti