lauantai 12. syyskuuta 2015

Keskeneräinen - Unfinished

Vaikka kuinka olisi intohimoinen neuloja ja puikot suorastaan kasvaisivat sormien jatkeena, niin on myös niitä hetkiä jolloin suorastaan syljettää koko ajatus siitä, että istuutuisi käsityötuoliin, ottaisi kiireisimmän työn esille ja neuloisi puikon silmät loppuun aloittaakseen seuraavan puikon silmien neulomisen ja uuden rivin ja vaihtaisi lankaa ja laskisi rivejä ja availisi keskenään solmuun menneitä lankoja ja pudottaisi puikon ja se menisi hankalasti tuolin alle ja siirtäisi tuolia ja etsisi puikon ja löytäisi samalla vaikka mitä muuta kadonnutta ja lanka loppuisi kesken rivin ja silmä karkaisi tai unohtaisi miten neulotaan tai oman nimensä... noin niin kuin esimerkiksi.

Even if you are totally addicted to knitting there really are days when you hate knitting and yarn and needles and stitches and socks and your neighbours and don`t wanna sit to your knitting chair or you just forgot how to knit and start to cry... or not ;)

Ja sitten on ne olemista häiritsevät keskeneräiset työt, vaikka olisi vannonut ettei jätä mitään kesken tai jos ei innosta tehdä kyseistä sukkaparia loppuun, niin purkaa suosiolla, sillä tylsistyminen kannattaa ottaa vakavasti... jos ei nyt innosta, ei muuten innosta huomennakaan. Tylsistymisen lisäksi syynä monille käsityöaluille on myös uusien mallien ylisyöttö lehdistä, kirjoista, blogeista ja käsityöryhmistä ja luonnosta ja vastaantulijoista ja kankaista... onhan noita. Ja niitähän on. Ja sitten oletkin tilanteessa, jossa pää on antanut luvan kokeilla väliprojektina jotain mallia/ajatusta/ideaa/näkyä ja sitten käy kuten minulle... pitäisi vaan suosiolla sulkea silmänsä kaikilta inspiroivilta ärsykkeitä ja lakata lukemasta, boikotoida kirjakauppoja ja pysyä kotona. Pimeässä. Yksin. Hyvä.

And then there are all those projects you haven`t finnished... cause: You don`t want to. You have no time. The colour is wrong and ugly. The sock is ugly. It´s raining (?) Even you have promised to yourself that you finnish first one work and then start the new one... you are just bluffing yourself. And I know... if you are a knitter whith a big letters you see sources of inspiration everywhere and can`t help yourself. I know!

Olen parhaillaan tilanteessa, jolloin neulominen on hidasta ja keskeneräisten töiden kasa kasvaa - I`m at the moment in a situation where I`m a slowly knitter and mass of unfinished works are growing :( and I hate it!

Tässä keskeneräinen punatulkkusukkapari, josta puuttuu se punatulkku, pensaan oksa ja pihjalanmarjat  - Unfinished bullfinch sock:



Tässä keskeneräinen teinin valitsema harmaahiirulaissukkapari, josta puuttuu se kärki ja se toinen sukka  - Unfinished socks for my teenager:



Tässä e-rit-täin keskeneräinen Korsi-sukan ensimmäinen aloitusrivi. Löysin Eiran langat -lehden 1/2014 numerosta Sanna Römpötin kämmekkäille suunnitteleman Korsi-mallin ja ymmärrän sitä sen verran ettei mene hermo tai langat ja puikot lentele pitkin taloa, koira juokse karjumistani metsään ja lopulta leikkelisin lankakerän sentin pätkiksi ja lähtisin Lappiin vaeltamaan

Here is also something very unfinished. I'm trying to understand somebody elses pattern without losing my mind or breaking staff or leave my family... If you know what I mean



Ja sama sukka hieman edistyneempänä vartena - And the same socks few days later:


Ja sitten on vielä nämä elämääkin pidemmät norjalaiset ylipolvensukat, jotka ei valmistu ehkä ikinä, vaikka mulla on viitteellisenä apuna Eline Oftedalin Norjalaiskuviot-kirja (Gummerus)  - And then there are these Norwegian socks whitch are going to be so long that I`m not sure are they going to finished ever :)


Eikä tässä ollut edes koko totuus... vaan olenhan Tättähäärä ja sen lisäksi nainen, joten kai mulla nyt joitain erityisoikeuksia pitää olla, kuten säätäminen ja hääräily :D

And that`s not even the hole true... but who really cares. Now when I have told you how I am I feel so much lighter... thank you all for that :D

Kiitos taas seurasta... olit tosi reipas, jos jaksoit rullailla blogiani tänne alas asti :)

Thank´s for reading my blog... that`s all I`m asking :)

Ihanaa viikonloppua - Have a nice Weekend <3

Marjut xxx

Eilisiltana sain valmiiksi punatulkkusukat - I finished one of those unfinished work
yesterday evening :)


Näyttäisi siltä, että norjalaiset valmistuvat seuraavaksi :) - It looks like these Norwegian socks will be finnished next :)


Valmista tuli - finally finished <3

5 kommenttia:

  1. Tykkään tavastasi kirjoittaa ja tietenkin sukistasi 😊 Jään mielenkiinnolla odottamaan kuvia varsinkin punatulkkusukista valmiina. Mukavaa tättähääräilyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu ihanasta kommentista ja hienoa sunnuntaita 😊

      Poista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Kauniit sukat tulossa noista punakirjavista.

    VastaaPoista