maanantai 16. marraskuuta 2015

Tilauksesta totta - How to create orders

Kun saan tilauksen, pysähdyn ja odotan mielikuvaa ja värikuvia. Jos päässä ei ala tapahtua mitään, en innostu vähääkään, en ota tilausta vastaan, vaan ilmoitan pahoitellen joko kokototuuden tai kaunistellun totuuden.

When I get a new order first I wait does anything happen in my head or do I get some inspiration. If nothing happens I can`t take that order cause ìt wouldn`t be a right thing to do cause I want to knit only socks that makes me and other people happy or excited :)

Muutama viikko sitten vakioasiakkaani tilasi kaksostyttärilleen sukat joululahjaksi. Toivomuslista oli käsittämättömän haastava ja "mielenvikainen"... miten kukaan voi saada toiveiden perusteella mitään aikaiseksi... hermo meni jo siinä vaiheessa, kun asettelin toisen kaksosen lempparivärit rinnakkain... niistä ehkä vain kaksi sopi yhteen. Hengitin ja odotin ideoita. Ja niitä alkoi onneksi tulla, sillä en olisi ikimaailmassa halunnut ilmoittaa ihanalle Kirsille, että neulo kuule ihan itse :D

Few weeks ago I got an order from my regular. She wanted me to knit socks to her twins and her wish list was like grazy... there were all their favorite colours and hobbyes and traits and love from their mother and from the othen twin and at the same time they should be playful and harmony... ziisus :D

"Yksitoista vuotiaat kaksostytöt, mun rakkaani tarvitsevat joulupakettiin uudet villasukat. Mutta millaiset sukat haluaisin? Jos sukkiin voi neuloa äidinrakkauden, niin sellaiset! Sukat energisille tytöille, jotka molemmat harrastavat sirkusta, ratsastusta ja kuvataidekoulua, Laura ui ja Lotta tanssii. Energiset, luovat, kauniit aarteeni.

Laura. Reipas, sosiaalinen, kuvataiteellisesti lahjakas, pieni keksijäni, joka sukkuloi keskusteluissa sujuvasti vauvasta vaariin, ja hymyillessään jättää toiseksi auringon, tyttö, joka sai kasteessa toiseksi nimekseen kuin enteenä Hymyn. Tämä hymytyttö kertoi kolmivuotiaana lempivärikseen keltaisen, ja se on pysynyt lempivärinä siitä asti. Tänä syksynä kovasti nautittu kauppoihin tulleista okran keltaisista vaatteista, joilla tytön vaatekaappia täydennetty. Muita suosikkivärejä ovat valkoinen, turkoosi, vaaleankeltainen, vaaleanpunainen ja vaalea lila."

Alla näette kanvaasit Lauran sukille (näyttävät paremmilta paljaalla silmällä, kamera vei niistä kaikki värit)... päädyin siis keltaisiin pohjiin, joihin kirjailen ja kujeilen lopputoiveet... jotenkin :) - Other pair of socks are almost ready (they look better in real life cause for some reason the camera lost all bright colours from them)... now I just need to figure out how I make  all the rest of the wishes to them :)Ennen kaksosten sukkia tein tilauksen ystäväni sukulaistytöille ja projekti oli niin paljon iisimpi, sillä tilaukset kuuluivat näin ja lopputulokset näyttivät tällaisilta:

Before that sock order to the twins my friend asked me to knit something to her relatives and that was an easy order to do. The other pair are going to the young lady and the other to the tomboy :)

"Mä oon tilaamassa kaksia sukkapareja. Molemmat saa olla kokoa 40 (kun en tiedä oikeita kokoja) Toinen tytsy on 15 vuotias tyylityllerö ja hänelle osaan ajatella sellaisia beessi-luonnonvalkoisia tyylisukkia, joissa jotain söpöä mukana. Ja se toinen on sitten sellainen poikatyttö 19 vee, joka tykkää ainakin mustasta, mutta myös vihreästä. Hänelle ei mitään ylimääräisiä koristeita."

Tyylityllerö saa nämä:


Ja poikatyttö nämä:


Miten on omalla kohdallasi... pystytkö neulomaan mitä vaan, vaikka sysimustia ylipolvensukkia vai haluatko tehdä vain töitä mistä saat mielihyvää? Joudutko laillani odottamaan inspiraatiota vai pystytkö neulomaan myös ilman sitä?

How about you... can you knit anything even totally black socks? Or do you also need some inspiration and colours before you start to knit?

Thanks for visiting in here once again :) see you soon!

Kiitos taas, että tulit ja olit <3

Marjut xxx

5 kommenttia:

 1. Itse odotan inspistä, joslus se iskee tilauksen saadessa ja joskus kun tekee jotain niin tulee mieleen että näistä väreistä sais kivan näköisen toiseenkin malliin. Sitten on ne tilaukset jotka odottaa vuoroaan, onneksi jotku asiakkaat ymmärtää että se joskus ottaa aikaa että saadaan molemmille kelpaavaa tulosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä sä... olen nimittäin just enkä melkein sitä mieltä, että käsitöitä ei tänä päivänä tarvitse tehdä henkensäpitimiksi tai jotta palelisi vähemmän vaan puhtaasta tekemisen ilosta :)

   Poista
 2. Tämäpä mukava juttu, en meinaan pysty tekemään mitään jos sanellaan omat inspiraatiot , ne pitää lähteä ihan minusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin... sillä lopputulos on useimmiten mielialan näköinen :)

   Poista
 3. Hei!
  Haluaisin tilata myös sukat tyttärelleni joululahjaksi? 😍Vieläkö ehtii?

  VastaaPoista